Kiadó nyaraló Nyaralás / programok Horgászat Környezet Fényképek Kapcsolat
Kiadó nyaraló Ráckeve - Horgászat - Csuka horgászata

Csuka horgászata

Áraink

 


 
 Pihenés, kikapcsolódás, horgászás a Ráckevei Duna-ágon. 
 Ráckeve, Angyalisziget 75. 

 
 

Előfordulás: A Föld mérsékelt éghajlati övében minden kontinensen megtalálható halfaj. Természetes vizekben télen a jég alól is fogható.
Hegyvidéki patakjaink kivételével minden vizünkben megtalálható.
Leginkább az állóvizekben, illetve a folyóvizekben csak is a sodrástól mentes szakaszokon találkozhatunk vele. Kedveli a náddal, növényzettel sűrűn benőtt partszakaszokat. Gyakran rejtőzik a hínár közé, illetve s vízinövények (pl.: vízitök) levelei alá.
Előszeretettel bújik meg a meder egyenetlenségeiben. A melegebb időkben lesből várja áldozatát, viszont ha a víz hőmérséklete lecsökken, akkor zsákmányát követi a meder mélyebb részei felé is.

Horgászata: Télen is vadászik, állandó mozgásban van, így a befagyott vizeken is fogható. Amennyiben horgászás közben csukarablásra leszünk figyelmesek, érdemes a szerelékünket annak közvetlen közelébe, illetve a sűrű növényzet közelébe dobni. Horgászata korlátozás alá esik. Tilalmi ideje 2008 óta február 15-től március 31-ig tart. Kifogható legkisebb mérete: 40cm. Naponta maximum 3db fogható.
Rendkívül falánk ragadozó. Fő táplálékai az apróhalak, melyből töménytelen mennyiséget képes elfogyasztani.
Horgászata pergetve a legsportszerűbb, élőhallal, úszóval pedig igen szórakoztató. Pergetve leginkább ősszel fogható, bár a nyári melegben a legnagyobb az étvágya.

Testfelépítés: Teste hosszúkás, erőteljes. Színe halvány ezüst-aranytól az olajzöld alapon arany foltos változatokig terjedhet. Finoman pikkelyezett, erős hátúszója teste hátsó részén van. Feje testéhez képest nagy, szájának formája lapított s mélyen vágott

Kiadó nyaraló.co.hu

Kiadó vízparti vendégház Kiadó dunaparti nyaraló

 

 

tel: 0620 9538946  fax: 061 2843199  e-mail: mozsa01@gmail.com