Kiadó nyaraló Nyaralás / programok Horgászat Környezet Fényképek Kapcsolat
Kiadó nyaraló Ráckeve - Horgászat - Süllő horgászata nyaraló Ráckeve - Süllő horgászata

Süllő horgászata

 


 
 Pihenés, kikapcsolódás, horgászás a Ráckevei Duna-ágon. 
 Ráckeve, Angyalisziget 75. 
 
 

Előfordulás: Magyarországon megtalálható nagyobb folyóinkban, tavainkban. A Tisza, Duna, Dráva, Körösök, tavaink közül pedig a Balaton és a Velencei-tó híres süllőállományáról. Kedveli a kemény aljzatú, oxigén dús vizeket, állandóan búvóhelyet keres magának. Állóvizeken, a bedőlt fák, illetve a nádasok mellett kell keresni. Folyóvizekben, a partbiztosító kőrézsűk, kőgátak, sarkantyúk, ruganyok, valamint duzzasztóművek alvizén található meg nagyobb számban.

  Horgászata: Horogvégre kaphatjuk élőhallal, halszelettel illetve pergetve is. Csalihalnak szélhajtóküszt, bodorkát vagy vörös szárnyú keszeget is használhatunk. A süllő kapási ideje tavasszal és ősszel napközben, nyáron pedig reggel, délután és éjszaka van. Nyáron esős és borult időben is kap. Rablására jellemző, hogy a kishalak legyezőszerűen menekülnek. Ha elvéti áldozatát, visszavonul a fedezékébe

Tilalmi ideje: március 1 - április 30!! Legkisebb kifogható méret: 30 cm!!

Testfelépítés: Feje hosszúkás, háta szürkészöld, oldala ezüstös színű. Szája csúcsba nyíló. A hátán kb. 10-12 sötét sáv látható, hátúszói és farok úszója is foltos. Színe élőhelyenként változó, amit a víz jellege és aljzata befolyásol.

Testfelépítés: Háta zöldes vagy barna, a hasi irányban világosodó, oldalt sárga, hasa fehér. Szája körül 4db bajuszszál található, kettő fent, kettő lent. Az európai ponty leggyakoribb változata, a közönséges tőponty, melynek kifejlett példánya eléri az 1 méteres hosszúságot és a 15-20 kg tömeget is. Bőrén változó mennyiségű pikkelyt visel. A legkevésbé pikkelyezett a legismertebb fajta, a tükrös ponty vagy tükörponty, valamint a szinte teljesen pikkely nélküli bőrponty. Azonban hát-, farok- és has alatti úszóiknál még ezek a formák is viselnek pikkelyeket.

Kiadó nyaraló.co.hu

Kiadó vízparti vendégház Kiadó dunaparti nyaraló

 

tel: 0620 9538946  fax: 061 2843199  e-mail: mozsa01@gmail.com